Visie

Met Geeft vorm aan ruimte wil ik mijn passie voor ruimtelijkheid en materialiteit vertalen naar jouw interieur. Vertrekkend vanuit jouw vraag, puzzel ik eerst met indeling en circulatie. Een goed interieurontwerp start immers bij de organisatie van de ruimte, zodat die naadloos aansluit bij jouw manier van leven of werken. In de vormgeving spelen daglicht en perspectief (naar binnen en naar buiten) een belangrijke rol. Wanneer de organisatie van de ruimtes goed zit, bepaal ik samen met jou de sfeer. Ik combineer graag warme, natuurlijke en duurzame materialen met de juiste verlichting. In de ontwerpen van Geeft vorm aan ruimte staat een sober en tijdloos lijnenspel centraal.

Projecten

Geeft vorm aan ruimte doet zowel particuliere projecten als b2b projecten, op kleine en grote schaal voor zowel nieuwbouw als renovatie. Je kunt mij inschakelen voor totaalprojecten, voor een ontwerp per ruimte, voor een ontwerp van een meubel op maat en/of voor advies van los meubilair en decoratie.

Vaak wordt in een totaalproject een interieurarchitect ingeschakeld nadat de architect het plan aflevert. Dat kan, maar projecten waarbij de interieurarchitect van in het begin in tandem werkt met de architect leveren de meest persoonlijke en volledig geïntegreerde projecten op. Binnen en buiten worden dan maximaal op elkaar afgestemd en technieken worden netjes geïntegreerd. Hoe vroeger een interieurarchitect betrokken is bij het ontwerp van een project, hoe meer je uit de ruimte kunt halen.

Aanpak

Alles begint met een kennismaking. In een eerste vrijblijvend gesprek laat ik vooral jou aan het woord. Ik probeer inzicht te krijgen in jouw wensen en definieer het project.

Als jij akkoord bent om het project te starten, maak ik een voorontwerp. Dit omvat een voorstel tot indeling en circulatie en een algemene look & feel. Ik visualiseer het voorstel met een grondplan, 3D-zichten, materiaalstalen en zorg voor een bijhorende kostenraming.

Vervolgens zetten we de stap naar een definitief ontwerp. In een definitief ontwerp concretiseer ik de materialen en technische details, zodat jij een beslissing kan nemen over jouw toekomstige interieur. Je krijgt alle technische tekeningen en detailtekeningen van het maatwerk. Deze fase gebeurt in overleg met de architect, de ingenieur stabiliteit en de ingenieur technieken, tenzij dit niet van toepassing is voor jouw project.

De volgende stap is de aanbesteding. Met het definitief ontwerp vraag ik offertes aan bij verschillende aannemers. De offertes verwerk ik tot een objectieve prijsvergelijking die jou helpt om een aannemer te kiezen. Desgewenst adviseer ik je in deze keuze.

Tot slot, wanneer de werken starten, voer ik controle uit op de werf en sta ik in voor het technisch nazicht van de uitgevoerde werken.

Pak jij het liever anders aan? Het pakket is bespreekbaar, contacteer mij om een samenwerking te bespreken.