HCP

Putte

Interieurontwerp voor centrum handchirurgie en kinesitherapie.

De uitdaging van dit project is om alle functies goed georganiseerd te krijgen in een relatief klein casco pand met alleen maar ramen aan de voor- en achterzijde. Het is dan ook een vertrekpunt geweest om de kabinetten en wachtruimtes aan de raamzijde te organiseren zodat deze natuurlijk daglicht hebben. De sanitaire ruimtes, bergingen, sterilisatieruimte en operatiezaal zijn functies waar geen daglicht nodig is. Hierdoor zijn deze functies in het midden van het pand georganiseerd. Aangezien het ontwerp goed gevuld is, is er bewust gekozen voor een ruimer onthaal zodat de bezoeker binnenkomt in een open en lichte sfeer. Er is ook rekening gehouden met de circulatie van de bezoeker. Deze is zo geconcipieerd dat de bezoeker niet alleen in privévertrekken kan rondlopen, zo is de privacy van de artsen en andere bezoekers ook gegarandeerd.

IN UITVOERING